OK Computer Solution Gombak : Repair Power Jack Laptop Asus A43S (Patah, Longgar Cannot ON)

CARI Model Laptop

Tuesday, 9 September 2014

Repair Power Jack Laptop Asus A43S (Patah, Longgar Cannot ON)


Kebanyakan DC Jack untuk laptop model ASUS A43S adalah dari bentuk yang sama (seperti dalam gambar). Hampir setiap hari, kedai kami menerima laptop dari pelanggan dengan masalah power jack dan laptop Asus A43S merupakan yang paling banyak.


Antara punca terjadinya masalah power jack ini adalah cara penggunaan yang tidak betul seperti memasukkan charger dengan kasar. Sebagai pengguna, kita sepatutnya berhati-hati atau perlu lebih cermat ketika memasukkan charger.Selain itu, pastikan anda menggunakan adapter charger yang sesuai dan khas untuk laptop anda supaya dapat membekalkan kuasa yang sempurna. Hal ini juga merupakan salah satu punca terjadinya power jack anda rosak.

Walaubagaimanapun, kami di OK Computer Solution sangat berpengalaman dalam meyelesaikan masalah ini. Buktinya, sudah lebih 100 biji laptop dengan masalah yang sama dapat kami selesaikan terutamanya model Asus A43S / A42J. Di sini kami ingin kongsi hasil kerja kami dengan sebuah laptop Asus A43S mempunyai masalah DC Jack ini.

Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair laptop, power jack laptop, repair laptop screen, laptop power jack, laptop repair, repair, laptop, computer services, repair computer, power jack, computer repair, asus laptops, computer shop, computer repair services, pc repair, it support, ok, ok computer, ok computer solutionJika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...