OK Computer Solution Gombak : PERKARA PENTING YANG ANDA BELUM TAHU TENTANG KELEBIHAN MACBOOK

CARI Model Laptop

Thursday, 25 February 2016

PERKARA PENTING YANG ANDA BELUM TAHU TENTANG KELEBIHAN MACBOOK

Bagaimana untuk Laraskan Kecerahan Skrin Mac
, secara manual dan automatik.
MacBooks cuba untuk menguruskan kecerahan paparan anda secara automatik untuk anda, dimming paparan apabila anda meninggalkan kerja dan melaraskan kecerahan yang sesuai dengan tahap cahaya keseluruhan berdekatan. Tetapi anda boleh melaraskan kecerahan secara manual dan juga automatik.
Hotkeys pada keyboard ( f1 dan f2 ) membolehkan anda melaraskan kecerahan screen secara manual.


Untuk berbuat demikian, klik menu Apple dan pilih "Pilihan Sistem." Klik ikon "Memaparkan" dalam tetingkap Pilihan Sistem dan melaraskan "Kecerahan" slider ke tahap yang anda inginkan.
Mac dengan sensor cahaya ambien terbina dalam boleh memantau tahap cahaya yang berhampiran dan secara automatik menyesuaikan tahap kecerahan paparan untuk menjadi sesuai. Ini bermakna membuat lebih cerah paparan apabila ia terang berhampiran anda, dan membuat skrin dimmer apabila anda berada dalam gelap.


Untuk mencari pilihan ini, buka tetingkap Pilihan Sistem dari menu Apple dan pilih "Memaparkan." Enable "Secara automatik melaraskan kecerahan" dan Mac anda akan menggunakan sensor cahaya ambien untuk melaraskan kecerahan secara automatik. Nyahaktifkan opsyen ini dan Mac anda tidak akan melakukan ini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...