OK Computer Solution Gombak : Masalah TrackPad pada MacBook penyumbang masalah Negara.

CARI Model Laptop

Thursday, 11 August 2016

Masalah TrackPad pada MacBook penyumbang masalah Negara.

IMG_2757
Adakah anda mempunyai masalah dengan TrackPad pada MacBook anda? Masalah ini sering saja berlaku kepada pengguna mac di seluruh dunia terutama pengguna MacBook model A1278 dan A1286. Banyak kebarangkalian punca kepada masalah tersebut. Namun sebagai pengguna MacBook anda perlu menitik beratkan penjagaan macbook anda. Antara punca kepada masalah tersebut adalah daripada masalah batteri MacBook anda kembung seperti wanita mengandung anak kembar.
IMG_2756
IMG_2758
Masalah batteri macbook kembung ini boleh menyebabkan masalah pada trackpad anda. Apabila batteri telah kembung impak kepada batteri itu akan menolak keatas sehingga terkena pada trackPad. Bermula dari itu punca trackpad anda gagal berfungsi. Batteri yang kembung itu akan menolak trackpad dah boleh menyebabkan litar pintas pada litar elektronik trackpad anda. Hal ini desebabkan oleh sentuhan antara komponen elektronik yang terdapat pada trackpad. Sekiranya berlanjutan mungking masalah ini akan merebak ke bahagian Logic Board.
Sekiranya anda menghadapi masalah ini, cara yang terbaik adalah dengan menganti trackpad ban batteri yang baru. Sekiranya anda bernasib baik masalah ini hanya berpunca daripada kabel trackpad anda sahaja. Tetapi kebanyakkan pengguna hanya sedar apabila kerosakkan telah smpai ke tahap yang membimbangkan.
Langkah-langkah yang boleh diambil untuk penjagaan trackpad anda adalah dengan melakukann servis macbook anda secara berkala. Dengan melakukan penjagaan yang rapi mungkin masalah ini dapat dibendung. Servis macbook juga boleh mengenalpasti masalah macbook anda pada peringkat awal. Sekiranya ada simtom-simtom awal berlakunya betteri macbook kembung, pihak kami ada menyediakan service manukar batteri macbook anda. Sebelum ianya menjadi lebih serius anda perlu mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakan masalah lain timbul.
Sekiranya anda hendak tahu lebih lanjut, call/whatsapp kami untuk membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi

03 6177 0131 (SRI GOMBAK)
ATAU


03 4010 3014 (UIA GOMBAK)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...